SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
06.02.2018

Posjet učenika Graditeljsko tehničke škole iz Zagreba

Posjet učenika Graditeljsko tehničke škole iz Zagreba
Dana 06.02.2018. godine u obilasku grada Svete Nedelje sudjelovali su učenici četvrtog razreda Graditeljsko tehničke škole iz Zagreba.

Na početku obilaska učenici su zajedno s višom savjetnicom za prostorno-komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Svete Nedelje Renatom Rožek obišli novoobnovljenu zgradu Turističkog informativnog centra kao primjer značajnog prostornog i vizualnog akcenta povijesnog središta naselja.

U prostorijama Gradske vijećnice učenike je primio gradonačelnik grada Svete Nedelje Dario Zurovec zajedno sa zamjenicima Marijom Hršak i Davorom Nađijem i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserkom Delač.

U uvodnom govoru gradonačelnik je pozdravio sve okupljene i zahvalio profesorima na organizaciji ovog posjeta kao i svim učenicima na dolasku, uz nadu kako će ih današnji obilazak zainteresirati za određena područja graditeljstva. Također, zahvalio se i na primljenim poklonima koje su pripremili za Grad.

Nakon uvodnog govora gradonačelnika, viša savjetnicom za prostorno-komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Svete Nedelje Renata Rožek održala je učenicima dvije prezentacije.
U prvoj prezentaciji učenike je detaljnije upoznala s procesom energetske rekonstrukcije i obnove Turističko informativnog centra izrađenog prema posebnim uvjetima Ministarstva kulture, s obzirom na to da se radi o zgradi upisanoj u Registar kulturnih dobara RH. U drugoj prezentaciji govorila je o energetskom održivom razvitku Grada Svete Nedelje kao i o energetskoj politici samoga Grada. Detaljnije je objasnila i izgradnju niskoenergetskog objekta OŠ Vladimir Deščak, kao i izgradnje trodijelne školsko sportske dvorane. Također, detaljnije se dotaknula i primjera energetske rekonstrukcije i obnove zgrade Gradske uprave te Društvenog doma Strmec čija je obnova trenutno u tijeku.
Nakon završetka prezentacija, učenici su se uputili na nastavak obilaska u OŠ Vladimir Deščak kako bi uživo vidjeli zgradu o čijoj su obnovi detaljnije slušali na današnjim prezentacijama.

Na samome kraju ove današnje posjete organizirana je posjeta najpoznatijem proizvođaču električnih automobila, poduzeću Rimac Automobili, hrvatskom poduzeću za proizvodnju vrhunskih električkih vozila sa sjedištem u Svetoj Nedelji.