SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
12.02.2018

Svečani prijem Ivane Barbić, dobitnice nagrade "Ponos Hrvatske za 2017. godinu"

Svečani prijem Ivane Barbić, dobitnice nagrade

Dana 09.02.2018. godine u prostorijama Gradske vijećnice održan je svečani prijem Ivane Barbić iz Male Gorice, dobitnice nagrade "Ponos Hrvatske za 2017. godinu."
Ivanu Barbić primio je gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec, u pratnji zamjenika gradonačelnika Davora Nađija i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Biserke Delač.

Svečanom prijemu nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, Matej Vrdoljak te voditelj Turističko informativnog centra Grada Svete Nedelje, Ivan Prgomet.
Svečani prijem upotpunio je KUD Mala Gorica izvevši himnu.
Naša sugrađanka, Ivana Barbić dobitnica je nagrade "Ponos Hrvatske 2017." zbog svog velikodušnog i hvale vrijednog djela.
Naime, ona je u lipnju prošle godine ustupila svoju obiteljsku kuću u Gornjoj Pušći na korištenje mladoj obitelji Štrok - Antolić iz Zagreba.
S obzirom da je njihova obiteljska kuća u Gornjoj Pušći bila prazna, ona i njena obitelj odlučili su objaviti oglas na društvenoj mreži Facebook i pronaći obitelj kojoj je potrebno mjesto za život, Obitelj Štrok - Antolić koja je netom prije deložirana iz svoje kuće, prva se je javila te im je ustupljena kuća, dokle god će biti potrebno, u potpunosti bez stanarine, naglasila je Ivana Barbić.

Gradonačelnik Dario Zurovec čestitao je Ivani Barbić u ime Grada Svete Nedelje te izrazio da je iznimno ponosan što je nagrada "Ponos Hrvatske" pripala upravo jednom od stanovnika grada Svete Nedelje. Čestitkama se ispred Gradsko vijeća Grada Svete Nedelje pridružio i predsjednik istog, Matej Vrdoljak.
Na kraju svečanog prijema uručili su prigodni poklon dobitnici nagrade, Ivani Barbić.