SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
12.02.2018

Sastanak s Bjelovarsko-bilogorskim županom, Damirom Bajsom

Sastanak s Bjelovarsko-bilogorskim županom, Damirom Bajsom

Dana 09.09.2018. godine gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Davorom Nađijem prisustvovao je sastanku s Bjelovarsko-bilogorskim županom, Damirom Bajsom.


Tema stanka bila je gradnja bazena sufinanciranjem iz EU fondova.


Naime, na izboru „Najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2015.-2016. godine" koje je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije" dobio je priznanje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ministrice Gabrijele Žalac, kao jedan od najuspješnijih lokalnih EU projekata koji se provodio u našoj državi. Riječ je o projektu vrijednom preko 19 milijuna kuna i financiranom gotovo u potpunosti europskim novcem. Projekt je to kojeg je osmislila lokalna i regionalna samouprava uz potporu županijske Regionalne razvojne agencije. Nakon što je projekt prošao sve ocijene sukladno kriterijima Europske unije njegovu realizaciju vodila je Općina Veliki Grđevac u partnerskom odnosu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i njenom Regionalnom razvojnom agencijom.


Gradonačelnik Dario Zurovec te zamjenik gradonačelnika Davor Nađi obišli su spomenuti Sportsko-rekreacijski centar s bazenima u Velikom Grđevacu, kako bi i u živo vidjeli jedan od najuspješnije provedenih europskih projekata u Republici Hrvatskoj.


Cilj sastanka bila je edukacija o mogućnostima i načinima sufinanciranja gradnje bazena iz EU fondova kako bi primijenili iskustvo te znanje Bjelovarsko-bilogorske županije i na grad Svetu Nedelju.